Menu

Get Socialize

U Gradišku stiglo 45 djece sa Kosova i Metohije

18.06.2018 1216 19 Nema komentara

Description

Sa Kosova i Metohije u Gradišku doputovalo je 45 djece školskog uzrasta. Učenici četiri osnovne škole iz Vitine, Vrbovca, Klokota i Binča u ovoj opštini boraviće narednih sedam dana.

Djeca u Republici Srpskoj borave u sklopu projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“. Gostima u Gradišci prvi put je domaćin OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Turjaka koja organizovala priredbu dobrodošlice.

„Trudićemo se da im boravak ovdje učinimo što interesantnijim. Spremili smo razne aktivnosti. Nadam se da će im ovo druženje ostati u lijepom sjećanju“, istakla je Biljana Barać, direktor OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ Turjak.

„Dolazak u Republiku Srpsku djeci mnogo znači. Prvenstveno zato što imaju slobodu kretanja, što na Kosovu nemaju. Tamo moraju da se paze, da ih uvijek neko prati do škole, slabo se druže, a ovdje će upoznati dosta drugara“, istakao je Stefan Stojić, nastavnik OŠ „Sveti Sava“ iz Klokota.

Opština Gradiška i ove godine učesvuje u ovom projketu koji se provodi posljednjih sedam godina.

„Opština Gradiška plaća troškove prevoza djece sa Kosova do Gradiške, kao i troškove izleta i hrane na izletima. Svako dijete dobije na poklon ruksak i školski pribor. Organizovali smo za njih razne sadržaje kako bi ovih dana zaboravili na sve nedaće koje imaju kod kuće“, rekao je Dragutin Kovačević, iz Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

U Republiku Srpsku ukupno je doputovalo 900 djeca sa Kosova i Metohije koja će boraviti u 17 opština i gradova Srpske.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!