Menu

Get Socialize

U humanitarnoj akciji za Vladu Borkovića do sada prikupljeno oko 26 000KM

15.08.2018 1147 16 Nema komentara

Description

Da bi se pomoglo Vladi Borkoviću iz Gradiške koji je obolio od Hodginovog limfoma, odnosno tumora limfnih čvorova od avgusta, uz pomoć OO Crvenog krsta Gradiška, pokrenut je humanitarni broj 1413. Takođe su otvoreni žiro račun i devizni računi na koja su do sada za ovu akciju uplaćena sredstva u iznosu od oko 26 000 KM. Za pronađeni lijek Vladi Borkoviću potrebno oko 70 000 KM.

„Na početku akcije nisam očekivao da će biti takav odziv i promocija na društvenim mrežama. Ljudi su se sami počeli javljati, angažovati. Ja koliko mogu učestvujem u akciji“ kaže Vlado Borković.

„S obzirom da je pola mjeseca, prikupljeno je otprilike pola od toga što je potrebno. Koristim priliku da apelujem na ljude bar na taj poziv 1413. Jako je važno , treba nam još snage i energije da dođemo do cilja“ istakla je Dragana Stević iz OO Crvenog krsta Gradiška.

Potreban lijek nalazi se na teritoriji Hrvatske, a jedna terapija iznosi oko 7000 KM. Za izliječenje je Borkoviću potrebno bar deset terapija koje bi terbale da se rade u kontinuitetu svakih petnaest dana.

“Trebao bi početi što prije, ali trenutna sredstva dovoljna su za četiri terapije. U toku liječenja mora se ići na terapije svakih petnaest dana” rekao je Vlado Borković.

Osim što je akciju prikupljanja 70 hiljada maraka pokrenula OO Crvenog krsta Gradiška u saradnji sa kompanijom MTEL, u Gradišci se organizuju razne druge humanitrane aktivnosti kako bi se pomoglo Vladi.

Još jednom podjećamo sve koji žele pomoći dvadesetšetogodišnjem Vladi Borkoviću to mogu do kraja mjeseca učiniti pozivom na broj 1413, posjetiti neku humanitranu aktivnost ili uplatiti novac na broj žiro račun otvoren u Sberbanci u Gradišci,  broj 567-321-50004380-93, na ime Vlado Borković. Uplate iz inostranstva moguće je izvršiti na neki od brojeva deviznih računa.

Uncategorized