Menu

Get Socialize

U izbornoj jedinici 2 ovjereno 58 političkih subjekata

06.09.2018 405 4 Nema komentara

Description

Za učešće na opštim izborima 7. oktobra za Izbornu jedinicu dva koju čine opštine Gradiška, Prnjavor, Srbac i Laktaši ovjereno je 58 političkih subjekata, nezavisnih kandidata i koalicija. Predsjednik Opštinske izborne komisije Gradiška Nada Živković rekla je da će za ove izbore na području opštine biti 93 biračka mjesta i jedan mobilni tim. U Opštinskoj izbornoj komisiji Gradiška kažu da od ponedjeljka počinju obuku članova biračkih odbora kojih ima oko 900. Poslije toga provodi se testiranje i posebna obuka samo za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora.

„Nakon toga pristižu zahtjevi političkih subjekata za akreditovanje posmatrača. Na prošlim lokalnim izborima bilo ih je preko hiljadu, a sada ih očekujemo i više“ kaže Nada Živković, predsjednik Opštinske izborne komisije Gradiška.

“Prema podacima od 6. avgusta u Gradišci ima 56. 019 birača, ali taj podatak će se promijeniti s obzirom da je birački spisak zaključen 23. 8. rekla je Živkovićeva”. Što se tiče glasača iz inostranstva za opštinu Gradiška registrovano je 977 birača.

Izborna jedinica 2 koju čine opštine Gradiška, Prnjavor, Srbac i Laktaši će imati glasanje za Narodnu skupštinu RS ,a za Parlamentarnu skupštinu BiH Gradiška je u izbornoj jedinici 1 zajedno sa više opština.

Društvo