Menu

Get Socialize

U julu evidentirano 50 saobraćajnih nezgoda

08.08.2018 283 10 Nema komentara

Description

Statistički pokazatelji za mjesec juli ove godine iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i saobraćaja govore da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava  Gradiška zadovoljavajuće, izjavio je na redovnoj press konferenciji, načelnik PU Miloš Brkić.

U proteklom mjesecu zabilježen je pad evidentiranih krivičnih djela za 15 posto, manji je broj narušavanja javnog reda i mira za 25 posto, dok je broj saobraćajnih nezgoda u blagom porastu za 11 posto.

„Od ukupno evidentiranih 28 krivičnih djela, 25 je iz oblasti opšteg kriminaliteta i 3 su iz oblasti privrednog kriminaliteta. Procent ukupne rasvjetljenosti je 85,7 posto, dok je rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 63,6 posto. Od ukupno 25 djela opšteg kriminaliteta rasvjetljeno je 21 krivično djelo ili 84 posto.U posmatranom periodu prijavljeno je 15 krivičnih djela protiv imovine. Broj teških krađa je u padu za 28,6 posto“ rekao je Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Tokom jula evidentirano je 12 narušavanja javnog reda i mira. Pored ostalih pokazatelja, Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije ističe da je u pomenutom periodu evidentirano 50 saobraćajnih nezgoda.

„Od ukupno evidentiranih saobraćajnih nezgoda, 11 je sa posljedicama po lica i to jedna sa smrtnim posljedicama,2 sa teškim povredama i 8 sa lakše povrijeđenim licima. Sa materijalnom štetom bilo je 39 nezgoda. Iz saobraćaj su isključena 63 vozača, od toga 44 su isključena zbog vožnje pod uticajem alkohola, 17 zbog upravljanja prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i 2 iz ostalih razloga“ kaže Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su i dalje neprilagođena brzina i radnja vozilom u saobraćaju.

Društvo