Menu

Get Socialize

U julu toplije, ali i dalje nestabilno vrijeme

30.06.2018 418 13 Nema komentara

Description

Nakon višednevne oblačnosti i kišovitog vremena u junu, početak sedmog mjeseca donosi nam više sunca i toplije vrijeme. Prema prognozama meteorologa, prvi dan jula biće sunčan, sa dnevnom temperaturom oko 25 stepeni Celzijusa.

„Stabilizacija vremena nastupiće već od sutra i na početku sedmice temperature će biti blizu ljetnih. Temperatura će se kretati oko 25 stepeni, a u danima koji slijedi dostizaće i do 30 stepeni, ali neće biti velikih vrućina“, rekao je Igor Kovačić, držurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Nakon prva tri dana stabilnog i suvog vremena, od sredine sedmice u poslijepodnevnim časovima može se očekivati nestabilno vrijeme, sa pljuskovima i grmljavinom.

„Dakle, nemamo potpunu stabilizaciju vremena. Biće povremene kiše i padavina. U drugoj sedmici jula biće slično vrijeme, ali sa nešto više sunca“, naveo je Kovačić.

O dugoročnijim prognozama nezahvalno je govoriti, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Ipak, predviđanja su da će u avgustu biti više sunca i suvog vremena, sa visokim dnevnim temperaturama.

Društvo