Menu

Get Socialize

U maju druženje djece sa posebnim potrebama u Gradišci

26.01.2019 439 30 Nema komentara

Description

Međunarodno druženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Svi smo mi dio Vas“ biće održano i ove godine 11. i 12. maja u Donjim Podgradcima u organizaciji Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.  Povodom toga Dragoslav Šinik predsjednik Udruženja i direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević potpisali su protokol o saradnji o organizaciji ovog događaja.

„Mi smo na sebe preuzeli tehničku podršku projektu, medijsko predstavljanje, te animiranje ljudi da pomognu, kao i da oba dana priredimo kulturno, zabavni, sportski program sa animatorima“ rekao je Blagojević.

Prvo druženje koje je organizovano prošle godine okupilo je oko 1700 djece i članova njihovih porodica. Šinik očekuje da će ove godine manifestaciju posjetiti oko 2 500 djece sa prostora RS, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Federacije BiH, Crne Gore.

„Takođe nam je drago što će nam doći djeca sa Kosova i Methoije. Predviđeno je da prisustvuju i svi predstavnici gradova odakle dolaze djeca. Očekujemo da nam se mnogi pridruže kao i prošle godine, jer nam je najveći problem da obezbijedimo smještaj za djecu“ kaže Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć MNRL Gradiška.

Na Međunarodnom druženju biće organizovani seminari, te će uz podršku Srpske pravoslavne crkve 12. maja u hramu u Gornjim Podgradgcima biti služen moleban za ozdravlje.

Osim Kulturnog centra organizaciju ovog događaja pomoćiće javne ustanove, preduzeća sa područja opština, drugi sponzori i brojni građani.

Društvo