Menu

Get Socialize

U maju evidentirano 31 krivično djelo

20.06.2019 503 25 Nema komentara

Description

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u maju mjesecu nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, dok je evidentirana jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licem. Na redovnoj konferenciji za novinare rečeno je da je ukupno evidentirano 31 krivično djelo.

“Evidentirano je 26 narušavanja javnog reda i mira i 33 saobraćajne nezgode.Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, može se istaći da je stanje bezbjednosti za protekli mjesec na zadovoljavajućem nivou“ rekao je Željko Puić, zamjenik načelnika PU Gradiška.

„U izvještajnom periodu evidentirano 26 narušavanja javnog reda i mira, prilikom čega je počinjen 31 prekršaj. Protiv 36 lica, među kojima su 4 povratnika i 1 maloljetnik, podnoseno je 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato  17 prekršajnih naloga. U posmatranom periodu evidentirane su 33 saobraćajne nezgode,  od čega je 13 sa nastradalim licima i 20 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, 1 lice je smrtno stradalo,  3 lica  zadobila su teške tjelesne povrede, a 10 lica lake tjelesne povrede” kaže Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

U toku mjeseca maja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentiran je 751 prekršaj ,a iz saobraćaja je isključeno 111 vozača. Od tog broj 29 vozač je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, iz saobraćaja su isključena 24 vozila, a 81 vozač je isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić rekao je da je od ukupno evidentiranih krivičnih djela u prošlom mjesecu 30 iz oblasti opšteg kriminaliteta, a jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta.

“Od ukupno evidentirano 30 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, rasvijetljeno je 28 krivičnih djela ili 93,3%, a po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno je 14 krivičnih djela ili 87,5%. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 26 izvještaja protiv 33 lica. Evidentrirano je 14 krivičnih djela protiv imovine od kojih je rasvijetljeno 12 ili 85,7%, dok je po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno 9 krivičnih djela ili 81,8%.Iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela evidentirana su 3 krivična djela, čija rasvijetljenost iznosi 100%“ dodao je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

S obzirom da predstoje sezona godišnjih odmora i turistička sezona kada se očekuje veći priliv građana i skupova Policijska uprava Gradiška će shodno tome preduzeti niz pojačanih mjera i aktivnosti kako u oblasti kriminaliteta tako i u oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti.

“Apelujemo na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako ista ne bi bila meta napada kriminalnih lica. Prvenstveno, prilikom kretanja na odmor novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljati u kući ili stanu, već u banci ili dati nekom od rodbine na čuvanje. Takođe, nije poželjno odavati utisak odsustva, kao što su spuštene roletne, objavljivanje slika na društvenim mrežama sa odmora i slično,  a poželjno je da se komšije obavijeste o odustvu i ukoliko primjete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica i vozila da o tome obavijeste policiju  besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman. S obzirom na vrlo visoke temperature koje slijede, apelujem na građane da budu oprezni i da ne dozvole da usljed svog nemara i nepažnje izazovu požar koji može ugroziti ljudske živote i imovinu građana” istakoa je Željko Puić, zamjenik načelnika PU Gradiška.

Na konferenciji je rečeno da se broj migranata smanjuje i da je u toku maja mjeseca evidentirano 67 migranata na području Policijske uprave Gradiška.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!