Menu

Get Socialize

U maju testiranje učenika

24.04.2020 458 6 Nema komentara

Description

Svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj Republički pedagoški zavod dostavio je zvanični dokument o rasporedu realizacije pismenih provjera znanja za učenike koji prate nastavu na daljinu. Datumi polaganja za srednjoškolce biće naknadno objavljeni, dok su za osnovne škole za učenike od četvrtog do devetog razreda poznati datumi provjere znanja.

“Još ne znamo da li će se testovi pripremati u Pedagoškom zavodu ili će to raditi nastavnici. Oni će svakako morati učenike upoznati sa terminom testiranja. Učenici će putem javnog servisa imati priliku da prođu određenu pripremu za ta testiranja” kaže Nada Gustovarac, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Gradiška.

Učenicima od prvog do trećeg razreda osnovnih škola nastavnici će zaključne ocjene izvesti  na osnovu zadataka koje su đaci dostavljali tokom nastave na daljinu. Prilikom ocjenjivanja učenika viših razreda osim onih ocjena koje su dobili do prestanka rada škole,  ocjenjivaće se i takođe aktivnost praćenja nastave na daljinu kao i zadaci koje su učenici svakodnevno bili obavezni da urade.

“Biće i ocjena iz testa tako da će ih biti dovoljno. Što se tiče provođenja male matura učenika devetog razerda moćiće u prvoj sedmici juna provesti provjeru on lajn iz matematike i srpskog jezika” rekla je Nada Gustovarac, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Gradiška .

Podsjećamo da je nastava na daljinu počela 17.marta ove godine.Nada Gustovarac kaže da su učenici na početku imali određene poteškoće, ali da su ih brzo prevazišli, te da su svi učenici u Gradišci uključeni u praćenje nastave na daljinu.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!