Menu

Get Socialize

U narednom periodu promjenjivo vrijeme

10.03.2018 403 25 Nema komentara

Description

Zima i temperature u minusu su iza nas, bar tako tvrde meteorolozi. Vikend će biti sunčan sa dnevnom temperaturom do 20 stepeni. Početkom iduće sedmice očekuje se kiša. Ipak, jačeg zahlađenja neće biti.

„Padavine polako počinju u nedjelju uveče. U ponedjeljak i utorak biće promjenjivo uz povremenu kišu. Temperature će biti nešto niže, ali neće biti hladno“, ističe Milica Đorđević, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Kratkotrajnu stabilizaciju vremena meteorolozi najavljuju sredinom sedmice. Suvo će biti od srijede do petka, a nove padavine očekuju se narednog vikenda. „Možemo reći da je proljeće stiglo. Zahlađenje će biti kratkotrajno. Narednog vikenda nas očekuje kiša, i malo hladnije vrijeme“, rekla je Đorđevićeva.

Sumirajući sve navedeno, vrijeme u toku marta biće prilično promjenivo. Meteorolozi ovaj mjesec ocjenjuju kao pravi proljećni.

Topljenje snijega i kiša, koja je najavljena, uticaće na porast vodostaja rijeka. Situacija je za sada pod kontrolom. Prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaj rijeke Save kod Gradiške jutros u 8 časova iznosio je 632 cm.

Društvo