Menu

Get Socialize

U Narodnoj biblioteci Gradiška promovisana zbirka poezije “Na latici kap”

15.05.2019 582 37 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci Gradiška održano je književno veče “Govor poezije”, u okviru kojeg je predstavljena zbirka poezije “Na latici kap” Branke Popić.

Popićeva navodi da je zbirka nastala u godini dana i do ovom poezijom nastoji da otkriva sebe: „Da pokušam da dođem do svoje suštine, da pokušam da se nadogradim, popravim kako bi sebi bila prihvatljivija a time i svijetu oko sebe. Govori se i o slobodi. Ličnoj, individualnoj, koju svaki čovjek treba da posjeduje.“

O zbirci je govorila profesorica Radana Vila Stanišljević, koja ju je okarakterisala kao neobičnu, ocjenivši pjesme kao kvalitetne, sa neobičnim izrazima i poimanjem života.

„Prsten lirike iz kojeg se sipaju snoviđenja i snohvatice, istovremeno istočenost života i istrošenost u traganju. Nekako sam to vidjela kao šumski požar, kojim jedna slojevita duša poetska traga u tom požaru da nekog ispod svoje kože nađe.“

Popićeva je zavičajni pisac i njene knjige se mogu pronaći u gradiškoj biblioteci, navela je direktorica, Snježana Mijković, dodajući da će  u narednom periodu u ovoj ustanovi biti organizovan tradicionalni literarni susret.

Popićevoj je ovo druga zbirka poezije. Prvu, „Rubac u ruci“, objavila je prošle godine.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!