Menu

Get Socialize

U nedjelju premijera predstave „Ljubav“

27.09.2018 662 22 Nema komentara

Description

Nova predstava „Grad pozorišta“ Gradiška, pod nazivom „Ljubav“, premijerno će biti izvedena u gradiškom Kulturnom centru u nedjelju, 30. septembra, sa početkom u 20 h. Predstavu je po tekstu Mareja Šizgala režirao Zlatan Vidović.

„To je jedna pitka komedija koju smo adaptirali tako da je radnja smještena na Savski kej, jer je to mjesto na kojem su se rodile, ali i ugasile mnoge ljubavi u Gradišci, stvorila se mnoga prijateljstva, itd. Ovo je prije svega glumačka predstava u kojoj igraju tri glumca, Admir Mešić, iz „Grad pozorišta“, Miljka Brđanin, iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, i Đorđe Janković, iz Dječijeg pozorišta RS“, rekao je Vidović.

Predstava će biti odigrana povodom 10. godišnjice rada „Grad pozorišta“ u Gradišci.

Značajan dio predstave čine kabaretski i stend up elementi. Video projekcije za predstavu radio je Zoran Pilipović, a muziku Milan Malešević i Angel Božić.

Producent predstave, direktor „Grad pozorišta“ Draško Vidović nada se da će ovo pozorište uskoro postati javna ustanova. Zahvalio se svima koji godinama podržavaju njihov rad.

„Zahvalni smo Opštini Gradiška, Kulturnom centru i Ministarstvu prosvjete i kulture RS“, rekao je Vidović.

Na konferenciji za novinare rečeno je da će nakon premijernog izvođenja u nedjelju, 30. septembra, prva repriza predstave „Ljubav“  biti odigrana u utorak, 9. oktobra, u Kulturnom centru Gradiška.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!