Menu

Get Socialize

U novoj godini skuplje cigarete, gorivo u najavi

03.01.2018 390 17 Nema komentara

Description

Nova godina donijela je poskupljenje cigareta, a očekuju se i više cijene goriva. U Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine kažu da su od 1. januara cigarete skuplje od pet do 20 feninga. -Ovo je nastavak usklađivanja duvana i duvanskih proizvoda akcizom sa legislativom Evropske unije, koje smo započeli 2009. godine. Po svakoj paklici cigareta plaćaju se dvije akcize. Jedna je proporcionalna i iznosi 42 odsto maloprodajne cijene, a druga je fiksna i u 2018. iznosi marku i pedeset feninga-  rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Nove cijene cigareta Gradiščani su očekivali. Kažu svake godine poskupljuju. Cigarete na kojima su stare markice prodavaće se po novim cijenama, koje trebaju biti istaknute, kažu u Upravi za indirektno oporezivanje BiH. To će trajati do isteka zaliha.

U ovoj godini izvjesno je i poskupljenje goriva. Očekivanja su da će od 1. februara građani Bosne i Hercegovine plaćati 18 feninga više po litri. Ovog datuma stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH. S obzirom da ćemo uskoro izdvajati više novca za gorivo, vrlo je vjerovatno da nas u ovoj godini očekuju i druga poskupljenja.

Društvo