Menu

Get Socialize

U okviru „Gradiškog ljeta“ 26 manifestacija

13.06.2018 1214 16 Nema komentara

Description

Manifestacija „Gradiško ljeto“ ove godine će po prvi put biti održana u opštini na rijeci Savi. U okviru „Gradiškog ljeta“ u toku juna, jula i avgusta biće upriličeno 26 različitih kulturnih i sportskih događaja. Pokrovitelj je Opština Gradiška.

„Želja nam je da stanovnicima opštine, kao i onima koji posjete Gradišku za vrijeme odmora, priuštimo kvalitetne sadržaje. Takođe, nastojali smo da manifestacije budu organizovane i u mjesnim zajednicama, a ne samo na području grada. Nadam se da će „Gradiško ljeto“ postati tradicija i da će program biti bogatiji svake godine“, istakao je na konferenciji za medije Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.

U ljetnim mjesecima biće održano nekoliko novih manifestacija, ali i one manifestacije koje su višegodišnja tradicija u opštini Gradiška.

„Od tradicionalnih manifestacija tu su turnir „Bravo“, Biciklijada, Štraparijada u Donjim Podgradcima, Grbavačko prelo, Petrovdanski sabor folklora u Brezik Lamincima, Streetball u Gradišci, Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama, Ilindanske svečanosti u Turjaku i Likovna kolonija na Jezeru u Lamincima. Jedna od novih manifestacija koju moram posebno istaći je Atelje na otvorenom pod nazivom „Dr Borislav Šokčević“, koji će biti održan kod Zavičajnog muzeja na Savskom keju, 22.i 23. juna“, naveo je Žmirić.

„Gradiško ljeto“ počinje u petak, 15. juna, u 19 h, Turnirom u malom fudbalu „Bravo“ . Uslijediće biciklijada u subotu, 16. juna, te Književno veče sa Vesnom Dedić u Narodnoj biblioteci, u četvrtak, 21. juna. Po svemu sudeći, građane Gradiške očekuje zanimljivo ljeto ispunjeno brojnim manifestacijama, za sve generacije.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!