Menu

Get Socialize

U ovom mjesecu primijećeno 18 migranata u Gradišci

18.07.2018 545 15 Nema komentara

Description

U posljednje vrijeme na području opštine Gradiška pojačan je priliv ilegalnih migranata. Na redovnoj press konferenciji Policijske uprave Gradiška rečeno je da je u prvih šest mjeseci ove godine primijećeno je 16, a samo u ovom mjesecu 18 migranata.

Što se tiče stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška može se ocijeniti kao zadovoljavajuće ,rekao je načelnik Miloš Brkić, jer je u prvih šest mjeseci zabilježen pad evidentiranih krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, dok je povećan broj saobraćajnih nezgoda.

U periodu januar jun broj evidentiranih krivičnih djela smanjen je za 21 posto. Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Željko Puzić je istakao da je ukupno evodentirano 161 krivično djelo, od čega su 143 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta. U posmatranom periodu prijavljeno je 87 krivičnih djela protiv imovine, od čega 34 teške krađa i 19 krađa.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković je kaže da je na području uprave tokom prve polovine ove godine evidentirano je 112 narušavanja javnog rada i mira što je za oko 16 odsto manje nego u istom periodu prošle godine kada je evidentirano 134 narušavanja.Takođe manji i broj počinjenih prekršaja za oko 23 posto.

U prvih šest mjeseci iz saobraćaja je isključeno 448 vozača, od čega 293 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 133 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava, a iz ostalih razloga isključena su 22 vozača.

Iz Policijske uprave Gradiška ovim putem su apleovali na građane da tokom korištenja godišnjih odmora i odsustva od kuće zaštite svoju imovinu kako ne bi bila meta napada kriminalaca.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!