Menu

Get Socialize

U petak kraj prvog polugodišta

27.12.2017 382 21 Nema komentara

Description

Prvo polugodište u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj završava se u petak.

Polugodište se privodi kraju i u gradiškoj Gimnaziji, koju pohađa 357 učenika. Iako će zvanični rezultati biti poznati početkom januara iduće godine, u ovoj školi su zadovoljni postignutim uspjehom. -Imamo jako dobrih đaka. Uspjeh nije loš. Među prvačićima imamo puno vukovaca- rekla je Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška. U drugom polugodištu gimnazijalci imaju priliku da učestvuju na više konkursa i takmičenja. Direktorica Krunić rekla je da su radovi već poslani na Svetosavski konkurs. -Imamo konkurs povodom Dana Republike, o dječijim pravima. Naša učenica Dajana Tiragić je osvojila prvo mjesto na konkursu o minama, koje je organizovao Crveni krst- ističe Krunić.

U gradiškoj Gimanziji organizovana su i predavanja. Direkorica Krunić izdvojila je gostovanje poznatog lingviste Miloša Kovačevića, koji je govorio o značaju srpskog jezika i ćirilice.

Ove godine gradiški gimanzijalci polugodište će završiti u novogodišnjem duhu. -Prvi put Savjet učenika je organizovao đačku proslavu nove godine, u ovaj četvrtak, u holu Gimnazije. Želimo da ta proslava postane tradicionalna- rekla je Krunić.

U drugom polugodištu nastava počinje 22. januara 2018. godine.

Društvo