Menu

Get Socialize

U prošloj godini vatrogasci imali 301 intervenciju

29.01.2020 414 28 Nema komentara

Description

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška u prošloj godini imali su pune ruke posla. Ukupno su imali 301 inetrevenciju što je za 85 intervencija više u odnosu na 2018. godinu.

„Prošla godina bila je značajnije veća u odnosu na 2018. godinu, indeks povećanja intervencija je 39 posto. Bilo je dosta požara na otvorenom prostoru, niskog rastinja, šuma te požar na privrednim poslovnim obektima, kao i požar dimnjaka. Nešto je bilo i blagog povećanja tehničkih intervencija. To je neki standardan broj intervecija, jer je 2018. godina bila izuzetno povoljna za vatrogasce“ kaže Goran Stojaković, straješina PVJ Gradiška.

Stojaković je istakao da je tokom prošle godine bilo dosta težih intervencija na privrednim subjetima te je pričinjena veća materijalna šteta. Bila je angažovana kompletna vatrogasna jedinica. Takođe je zbog manje količine padavina tokom ljetnih mjeseci povećan broj požara niskog rastinja. Prošle godine vatrogasci su imali 28 intervencija zbog zapaljenja dimnjaka.

„U ovoj godini ćemo riješiti problem radnog mjesta dimnjačara. Baš u ovom periodu postoje rizici za zapaljenje dimnjaka te preporučujemo da pred početak grejne sezone ili u toku građani očiste dimnjak“ dodao je Stojaković, straješina PVJ Gradiška.

„Najčešći uzroci požara na objektima u kojima se obavlja određena vrsta proizvodnje su električne instalacije, te je bitno da vlasnici vode računa o preventivnim mjerama“ rekao je Stojaković.

Najvažnij je kaže Stojaković da građani posebno u ovom periodu vode računa o zaštiti svoje imovine, poljoprivrednih objekata te da se ponašaju u skladu sa propisanim normamam i pravilima.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!