Menu

Get Socialize

U prva tri mjeseca ove godine bezbjednosna situacija zadovoljavajuća

26.04.2018 276 13 Nema komentara

Description

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u prva tri mjeseca ove godine smanjen je broj krivičnih djela, kao i broj narušavanja javnog reda i mira, te je manji broj saobraćajnih nezgoda. Rečeno je to na redovnoj konferenciji za novinare, na kojoj su prezentovani rezutati rada za period janura mart. „Stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće u prva tri mjeseca. Bilježimo pad krivičnih djela za 17, 76 posto, takođe i narušavanje javnog reda i mira za oko 33 posto.Takođe bilježimo i pad saobraćajnih nezgoda i nije bilo nezgoda sa smrtno stradalim licima“ rekao je Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Od ukupnuo evidentiranih 88 krivičnih djela u prva tri mjeseca ove godine, 77 krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta što je manje za 24 posto u odnosu na isti period prošle godine . Ukupno su riješena 63 krivična djela.

Na području PU Gradiška u protekla tri mjeseca evidentirano je ukupno 115 saobraćajnih nezgoda što je manje za oko 3 posto u odnosu na isti period prošle godine. Od ukupnog broja nezgoda 35 je sa posljedicama po lica, a 80 nezgoda sa materijalnom štetom. U navedenim saobraćajnim nezgodama 3 lica su zadobila teške tjelesne povrede, a 45 lica lake tjelesne povrede.

Iz Policijske uprave Gradiška obavještavaju građane da je 24. aprila stupio na snagu Zakon o izmjenama Zakona o oružju i municiji RS kojim je propisano da su vlasnici oružja za ličnu bezbjednost obavezni da do 31. decembra ove godine podnesu zahtjev za izdavanje novog oružanog lista kojem je istekao rok važnosti.

Društvo