Menu

Get Socialize

U prvi šest mjeseci 68 intervencija zbog požara na otvorenom

03.07.2019 369 6 Nema komentara

Description

U prvih šest mjeseci ove godine pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška imali su veći broj intervencija, za 60 posto u odnosu na isti period prošle godine. Posebno je bio povećan broj požara na otvorenom u martu i aprilu kada se vrši uređivanje poljoprivrednih površina.

„U prvih šest mjeseci bilo je 68 intervencija na otvorenom od toga 13 šumskih požara. U junu nije bio veliki broj požarnih intervencija, više je bilo tehničkih“ rekao je Goran Stojaković, starješina PVJ Gradiška.

Stojaković je apelovao na sve građane, koji u ovom periodu odlaze na izlete u prirodu, da vode računa prilikom paljenja vatre, da to rade na propisanim mjestima i da prije napuštanja izletišta potpuno ugase vatru. Takođe je istakao da poljoprivrednici trebaju biti svjesni da paljenjem poljoprivrednog otpada samo narušavaju kvalitet zamljišta i da je takav otpad najbolje zaorati.

Vlasnici poljoprivrednih površina dužni su da u periodu žetve sprovode preventivne mjere zaštite od požara odnosno da mašine i sredstva koja koriste budu tehnički ispravna te da imaju aparate za gašenje početnog požara. 

Stojaković je podsjetio da kazne za fizička lica zbog paljenja vatre na poljoprivrednim površinama u ovom periodu mogu biti od 100 do 1000 KM.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!