Menu

Get Socialize

U Rumuniju po medalje

14.05.2018 1307 36 Nema komentara

Description

Juniorska kuglaška reprezentacija BiH otputovala je u rumunski Kluž gdje će se od 15. do 20. maja održati  Svjetsko prvenstvo. Reprezentacija će pokušati ponoviti rezultat od prije dvije godine kada je u hrvatskom Novigradu zauzela ekipno peto mjesto.

„Reprezentacija je u gotovo istom sastavu. U odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo nedostaju nam dva igrača, ali sada su tu dva nova. Ako momci budu igrali onako kako smo navikli od njih ne sumnjam u dobar rezultat“, istakao je selektor reprezentacije Dušan Kudra.

Među osam reprezentativaca nalaze se i trojica kuglaša iz Gradiške: Dragan Šukalo, Dalibor Tatić i Nemanja Galić koji ima jednu medalju sa svjetskih prvenstava.

„Prvu medalju sam osvojio na svom prvom svjetskom prvenstvu sada već davne 2011. godine. Učiniću sve da se ponovo u svoj grad vratim sa medaljom“, rekao je Galić.

On će i u Rumuniji biti najveća uzdanica reprezentacije. Proteklog vikenda je u Kaknju osvojio titulu  šampiona Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji i potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

„Iza mene je jedna zaista dobra sezona. Osvojio sam zlatne medalje na završnim takmičenjima Republike Srpske  i BiH u juniorskoj konkurenciji, a u nedjelju sam postao i pojedinačni seniorski šampion BiH. U dobroj sam formi i nadam se dobrim rezultatima i na svjetskom prvenstvu i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji“, rekao je Galić.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Klužu zlato će braniti reprezentacija Srbije, četverostruki uzastopni šampion svijeta.

 

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!