Menu

Get Socialize

U subotu drugi Gradiški polumaraton

02.04.2018 1327 19 Nema komentara

Description

Drugi Gradiški polumaraton biće održan u subotu, 7. aprila. Pripreme su pri kraju, poručuju organizatori iz Altetsko-rekreativnog kluba Gradiška.

„Do sad imamo 425 prijavljenih. Prijave su zvanično završene 31. marta, ali trkači još uvijek mogu da se prijave preko naše Facebook stranice. Trke za odrasle počinju u 10 h, a za djecu u 9:30 h. Startne pakete učesnici mogu podignuti u petak, u Intersportu u Merkatoru, od 12 do 20 h. Na dan trke mogu ih preuzeti od 7 do 9:30 h ispred Kulturnog centra. Učesnici su iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Austrije, Čilea, itd. Mislim da ćemo na lijep način promovisati Gradišku“, rekao je Aleksandar Raca, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška.

„Djeca trče jedan kilometar. Trka zadovoljstva je na 5 km, a glavna trka je 21 km“, pojašnjava Dejan Jakeljić, direktor Gradiškog polumaratona.

Najbrže trkače očekuju nagrade.

„Najbolji će biti nagrađeni peharima, a novčane nagrade iznose od 50 do 200 KM“, kazao je Jakeljić.

Iz Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška pozivaju građane da u što većem broju poprate drugi Gradiški polumaraton.

„Pozivam građane da izađu na ulice da podrže manifestaciju, te da se ne kreću vozilima od 9 do 13 h u blizini trkačkih staza, radi bezbjednosti učesnika“, naglasio je Raca.

Prvi polumaraton u Gradišci održan je prošle godine u aprilu. Članovi Atletsko-rekreativnog kluba na ovaj način su oživjeli altetiku u gradu na Savi.

Društvo