Menu

Get Socialize

U subotu predstavljanje projekta „Dušan Subotić, prota stradalnik“

03.05.2018 387 13 Nema komentara

Description

Gradiška će u subotu, 5. maja, da oživi sjećanje na protu Dušana Subotića. Na ovaj dan biće otkrivena bista, otvorena izložba, predstavljena knjiga i prikazan film o ovom znamenitom Gradiščanu. U Zavičajnom muzeju kažu da su pripreme pri kraju.

„U 12 h biće otkriveno i osvećeno spomen obilježje u Gradskom parku, a u 13 h u Muzeju će biti predstavljene izložba i knjiga, autora Darija Drinića. U Kulturnom centru u 19 h biće prikazan film „Gradiški proto“, autora Milana Pilipovića“, naveo je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

Jedan od osnovnih ciljeva Zavičajnog muzeja u Gradišci je da oživi i očuva uspomene na znamenite ličnosti ove opštine. Proto Dušan Subotić to svakako jeste, ističe Vujinović.

„Pokušavamo da ljudima prikažemo sva ona djela koja je proto učinio za Gradišku. Zaslužan je za prosperitet Lijevča Polja i Potkozarja“, posjetio je Vujinović.

Iz Zavičajnog muzeja Gradiška pozivaju građane da ove subote u što većem broju isprate manifestacije posvećene liku i djelu prote Subotića.

Društvo