Menu

Get Socialize

U subotu treći Gradiški polumaraton

03.04.2019 816 30 Nema komentara

Description

100 djece i 320 prijavljenih takmičara trčaće u Gradišci u subotu, 6. aprila, od 10 časova u okviru trećeg po redu Gradiškog polumaratona, kojeg organizacije Atletsko-rekreativni klub Gradiška.

„Takmičari dolaze iz cijele BiH, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Čilea, Velike Britanije, Švedske… Nagrade su sljedeće: na polumaratonu, pored pehara za prva tri takmičara, u obje kategorije, predviđene su i novčane u iznosima 300, 200 i 100 KM. Nagrade za 10 km su robne za prva tri mjesta – trenerke, majice i znojnice“, naveo je Dejan Jakeljić, direktor Gradiškog polumaratona.

Iz Atletsko-rekreativnog kluba poručuju da, u odnosu na prethodne dvije godine, ovaj polumaraton ima i značajnu novinu.

„Staze na 10 km i 21 km su certifikovane, te imaju priznate rezultate. Slovenci su radili tu rutu i certifikaciju“, objasnio je Aleksandar Raca, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška.

Iz ovog kluba pozivaju građane Gradiške da u što većem broju u subotu izađu na ulice kako bi podržali ovu sportsku manifestaciju. Takođe, kažu da već planiraju nove trke: u julu će biti održana trka na 10 km pod nazivom „Noćni cener“, a u oktobru trka na pet kilometara koja će biti humanitarnog karaktera.

Društvo