Menu

Get Socialize

U Tehničkoj školi Gradiška predstavljene prednosti Mašinskog fakulteta Banjaluka

14.03.2019 416 11 Nema komentara

Description

U Tehničkoj školi Gradiška održano je predavanje u okviru kojeg je učenicima predstavljen Mašinski fakultet u Banjaluci, budući da od maja mjeseca počinje upis na fakultet.

„Želimo da dođemo ovdje da im približimo sliku našeg fakulteta – šta to mogu da uče, koja znanja i vještine da usvoje, kao i šta sutra mogu sa tim diplomama. Danas smo im predstavili studentski program i upisnu politiku“, objasnio je doc. dr Bojan Knežević sa Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

Mašinski fakultet nudi pet odsjeka: proizvodno mašinstvo, energetsko i saobraćajno mašinstvo, mehatroniku, industrijsko inženjerstvo i menadžment, kao i zaštitu na radu.

„Ove godine upisuje 140 učenika. Nakon završetka studija, koji traju četiri godine – osnovni studij, plus peta godina kao master studij, studenti će dobiti diplomu diplomiranog inženjera mašinstva, odnosno mastera tehničkih nauka“, naveo je doc. dr Stevo Borojević sa Mašinskog fakluteta.

Sa ovom prezentacijom nastavlja se kvalitetna saradnja Tehničke škole i Mašinskog fakulteta, istakao je direktor škole, Vlado Tomić: „Saradnja se ogleda kroz obuku našeg nastavnog kadra, kao i kroz projekte pomoću kojih smo naše kabinete opremili kvalitetnom opremom.“

Sa banjalučkog Mašinskog fakulteta poručuju da je velika potražnja za već svršenim studentima, te da se studenti već na trećoj godini studija mogu zaposliti.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!