Menu

Get Socialize

U toku druga faza radova na rekonstrukciji gradiške crkve

02.10.2019 725 16 Nema komentara

Description

Najzahtijevni i najteži radovi na rekonstrukciji hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci koja je počela na proljeće 2018. godine su završeni. Trenutno se radi fasada koja bi trebala biti završena do juna sljedeće godine.

„Uradili smo krov, kupolu, i sve poslove koji su se radili na najvišim mjestima. Ove godine smo potpuno stari krov uklonili i uradili kako je to stari projekat zahtijevao da se uradi“ rekao je Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

Kada završe vanjske radove nastojaće da nastave sa rekonstrukcijom unutrašnjeg djela crkve.

„Kada bi imali sredstva koja nemamo trebaće najmanje dvije godine da se sve uradi“ kaže Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

Osim što se obnovlja gradski hram ujedno se uređuju i prateći objekti.

„Nijedna marka sa sredstva koja su za hram nije uložena u ove druge radove, parohijski dom, ograda, prateći objekti. To smo radili iz vlastitih sredstava. Trudili smo se sve da uredimo. Mi idemo korak po korak“ dodao je Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

Pored svih ovih poslova arhijerejsko namjesništvo gradiško posvetilo se i uređenju zgrade Stare gimnazije. Jedan dio ovog objekta su obnovili i uredili salu za potrebe crkve i vjernike,  ali su takođe spasili i zaštitili ovu građevinu od vlage koja je godinama predstavljala veliki problem.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!