Menu

Get Socialize

U toku konkurs „Sava u objektivu“

14.03.2019 1005 35 Nema komentara

Description

U nastojanju da rijeci Savi koja obilježava Gradišku kroz vijekove daju novi smisao nekoliko entuzijasta i predstavnika kulture pokrenulo je projekat „Sava u objektivu“.  U okviru projekta, koji je otvoren do prvog aprila, biraju se najbolje fotografije inspirisane rijekom Savom.

„Biramo najbolje fotografije u tri kategorije, profesionalne, amaterske i arhivske. Riječ je o fotogafijama Save, mostova, obala, ljudi, života na rijeci.Dovoljno je da imaju aparat, dron, mobilni telefon ili neko drugo sredstvo i da fotografiju pošalju na mail adresu sava.u.objektivu@gmail.com“ rekao je Milan Pilipović, jedan od inicijatora ovog konkursa.

Do sada je na ovaj konkurs stiglo nekoliko stotina fotografija od 25 autora iz Hrvatske, Republike Srpske i drugih sredina. Žirijem za izbor fotografija predsjedavaće Drago Vejnović, profesor fotografije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Po tri najuspješnija rada u tri konkurencije biće nagrađena na posebnoj Po tri najuspješnija rada u tri konkurencije, za profesionalce, amatere i arhivkse fotografije, biće nagrađena na posebnoj svečanosti u Gradišci 16. aprila u 18.00 časovaPo tri najuspješnija rada u tri konkurencije, za profesionalce, amatere i arhivkse fotografije, biće nagrađena na posebnoj svečanosti u Gradišci 16. aprila u 18.00 časovasvečanosti koja će uz bogat kulturno-umjetnički program biti održana u Gradišci 16. aprila u 18 sati.

„Ono što je specifično za ovu svečanost to je zajednički talas dva grada, dva radija, dvije sredine u istom projektu, na istom zadatku, sa istim ciljem. Radio Nova Gradiška i radio Kozara će zajednički 16. aprila sa prelijepe terase direkto prenositi program u trajanju od 45 minuta. Vjerujem da će to biti nešto neponovljivo“ kaže Pilipović.

Konkurs “Sava u objektivu” se realizuje uz podršku Kulturnog centra, Opštine Gradiška i uz generalno pokroviteljstvo Ugostiteljskog preduzeća “Karpe Diem”.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!