Menu

Get Socialize

U toku obnova crkve u Gradišci

04.05.2018 728 15 Nema komentara

Description

Radovi na rekonstrukciji hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci uveliko traju. Obnova je počela odmah nakon Vaskršnjih praznika.

„Ove godine završićemo te građevinske radove na kupolama i zvoniku. Zatim ćemo raditi pokrivanje kupola pozlaćenim limom, postavljanje stolarije pa fasada“ kaže Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

Pored obnove hrama radi se i na uređenju pratećeg objekta i parohijskog doma u namjeri da se poboljša funkcionalnost, izgled i čvrstoća objekata.

Završetak prvog dijela radova na obnovi hrama očekuje se krajem jeseni. Naredne godine planirana je rekonstrukcija glavnog krova i završetak uređivanja spoljašnjosti hrama.

„U 2020. godini počeli bi sa obnovom unutrašnjeg dijela hrama, sa dogradnjom i uređenjem tako da bi crkva dobila novi izgled“ rekao je Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

Podsjećamo da su sredstava za obnovu hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci prikupljana na donatorskoj večeri koja je u novembru prošle godine okupila veliki broj privrednika, donatora kao i predstavnike republičke i lokalne vlasti.

Društvo