Menu

Get Socialize

U toku radovi na vodovodnoj mreži u Orahovoj i Gašnici

22.09.2020 263 9 Nema komentara

Description

U mjesnim zajednicama Orahova i Gašnica u toku su građevinski radovi na izgradnji vodovodne mreže. Zajedno sa mještanima i drugim saradnicima radove koji su počeli prije mjesec dana obišao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. On kaže da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova kao i samim projektom koji se realizuje najviše zahvaljujući  KP „Vodovod“ i Vladi Republike Češke koja je donirala najveći dio sredstava.

Zadovoljstvo što će nakon dugo čekanja dobiti vodu nisu krili stanovnici Mjesne zajednice Gašnica.

Bolje uslove za život imaće i mještani Mjesne zajednice Orahova u kojoj živi oko 720 domaćinstava.

Obilazeći izgradnju rezervoara u Orahovoj gradonačelnik Adžić je rekao da je to jedna od kapitanlih građevina za ovu mjesnu zajednicu.Istakao je da će se sa ovim riješiti jedan veliki problem, te da će mještani imati kvalitetno snabdijevanje vodom sa vodoizvorišta Žeravica.

Ovaj projekt se realizuje uz pomoć Vlade Republike Češke Ambasade Češke Republike u BiH. Vrijednost investicije je 1 530 000 KM. „Najveći dio sredstava je obezbijeđen od Češke razvojne agencije i jedan dio iz sredstava od grada Gradiška“ rekao je direktor KP „Vodovod“ Sandro Zeničanin.On je istakao da je izvođač radova češka kompanija „Elkot“ iz Brna, a podizvođač preduzeće „Građ-promet“ iz Doboja.

Imajući u vidu kako teku radovi očekivanja su da će poslovi biti završeni i prije planiranog roka.

Nakon obilaska radova gradonačelnik Zoran Adžić o samom projektu detaljnije je razgovarao sa mještanima u prostorijama Mjesne zajednice Orahova.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!