Menu

Get Socialize

U toku sistematski pregledi budućih prvačića

06.02.2020 659 14 Nema komentara

Description

Sistematski pregledi budućih prvačića u Dječijem dispanzeru Doma zdravlja u Gradišci počeli su ove sedmice. Pregledi će se tokom februara i marta obavljati svakog utorka i srijede. Roditelji su obavezni da ponesu zdravstvenu knjižicu djeteta i zdravstveni karton.

„Pregled podrazumijeva klinički pregled, zatim laboratorijski, te se određuju antropometrijska mjerenja, tjelesna masa i visina“ kaže  dr Anka Grabović Stojnić, pedijatar i načelnik KSS Doma zdravlja Gradiška.

Kod budućih đaka kontroliše se i vid,obavlja se stomatološki pregled, te se u okviru pregleda daje vakcina protiv tetanusa, difterije i poliomijelitisa. Kada se se sve to završi dobije se potvrda da je dijete zdravsteno sposobno za upis u prvi razred.

“Sve ono što mi nađemo pri pregledu, a trebalo bi korigovati ili konsultovati neku od drugih službi specijalnosti, mi to radimo ili preporučujemo porodičnom ljekaru djece. Tako da bi oni za upis bili zdravi I spremni” istakla je doktorica Grabović.

Ona kaže da imamo zdarvstveno dobro kontrolisanu  I zdravu populaciju.

Informacije o tačnim terminima sistematskih pregleda djece mogu se dobiti u školama, vrtićima i Dječijem dispanzeru u Gradišci, a kao i svake godine, za svaku školu određeni su termini za preglede.

Prem eviednciji Dječijeg dispanzera Doma zdravlja Gradiška trebalo bi biti pregledano blizu 400 djece.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!