Menu

Get Socialize

U toku uklanjanje drveća i granja ispod mosta na Savi

03.03.2020 682 11 Nema komentara

Description

Radnici komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ u Gradišci rade na uklanjanju nagomilane količine drveća i većeg granja ispod mosta na rijeci Savi koje se zadržava kod stuba i pravi sve veću prepreku za dalji prolazak sličnog materijala.  Vodostaj rijeke Save trenutno je povoljan da se urade ovi poslovi.

S obzirom da su vremenske prilike povoljne i za druge radove na otvorenom, već se pristupilo određenim aktivnostima na uređenju grada, koje će narednog mjeseca, povodom obilježavanja Dana Grada – 24. aprila, biti itekako intenzivirane. U dijelu Vidovdanske ulice ovih dana se pristupilo zamjeni oboljelih stabala.

U narednom periodu biće osvježeno i šetalište pored rijeke Save. „Nakon dvije godine, ponovo ćemo ofarbati kej, zamijenićemo oštećene višegodišnje biljke i početkom maja obavićemo rasađivanje cvijeća“, kaže Željko Bilbija, direktor Gradske čistoće. Bilbija dodaje da će u saradnji sa preduzećem „Vodovod“ biti urađeno navodnjavanje betonskih žardinjera cijelom dužinom keja, kako bi tokom ljetnih mjeseci cvijeće moglo opstati.

Ovih dana se radi i na uređenju parka pored graničnog prelaza i ulice do Gimnazije. Nakon što su povađeni betonski temelji, koji su nekad služili za ograđivanje graničnog pralaza, radnici ravnaju teren kako bi djeca i stariji sugrađani nesmetano mogli koristiti park.

Proljeće je vrijeme buđenja prirode, pa u tom periodu i svaki dio grada koji se uredi, dođe do izražaja. Bilbija apeluje na pojedine nesavjesne građane da se odgovornije ophode prema životnoj sredini, te da svojim nesavjesnim postupcima ne bacaju sjenu na ono što se čini da grad bude uređen i čist.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!