Menu

Get Socialize

U toku upis budućih prvačića u pripremni program

12.02.2019 361 21 Nema komentara

Description

U Osnovnoj školi „Kozarska djeca“ u Kruškiku u toku je upis djece za tromjesečni program „Priprema djece u godini pred polazak u školu“. Program pripremne nastave je besplatan i namijenjen je djeci koja će od naredne školske godine krenuti u prvi razred.

„Roditelji trebaju da evidentiraju dijete ukoliko žele da ga upišu u pripremni program. Za evidenciju je potreban rodni list, a svu ostalu dokumentaciju pri upisu naknadno dostavljaju. U program je najbolje da se upišu u toku ove sedmice, ali nije kasno ni naknadno ukoliko roditelji nisu sad u mogućnosti“ kaže Suzana Ćelić, pedagog OŠ “Kozarska djeca” Kruškik.

I u OŠ “Sve ti Sava”u Dubravama u toku je upis djece budućih prvačića u ovaj program koji će trajati od 1. marta do 31. maja.

„To je poseban vid nastave koji se kod nas provodi evo već petu godinu u saradnji sa resornim ministarstvom. Mogu da se upišu djeca koja su rođena 2013. godine po zakonu to bi trebala biti djeca koja su rođena od prvog prvog 2013. godine do prvog devetog 2013. godine, jer su oni školski obveznici“ rekla je Rajna Soldat, direktor OŠ „Sveti Sava“ Dubrave.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva u školama kažu da je program veoma koristan i da sa djecom tri sata dnevno rade diplomirani vaspitači. Kroz ovaj program djeca stiču radne navike, razvijaju osjećaj odgovornosti i međusobne tolerancije i uče pravila ponašanja u društvu i grupi.

Osim u ovim školama,program „Pripreme djece pred polazak u školi“ u Gradišci biće organizovan i u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku kao i u JPU „Lepa Radić“.

Društvo