Menu

Get Socialize

U Turjaku obilježena 78. godišnjica prve partizanske akcije na području Gradiške

16.12.2019 401 11 Nema komentara

Description

U Turjaku su obilježeni Dan Mjesne zajednice Turjak i 78. godišnjica prve partizanske akcije na području Gradiške služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na spomen-obilježja poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata i žrtvama fašističkog terora, te poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Taj datum jednako je važan za Turjak i cijelo područje Gradiške.

„To je prva oružana akcija na širem području  Potkozarja, i to je imalo jak odjek na cijelom području Gradiške. Sigurno je doprinijela dizanju ustanka u julu mjesecu 1941. godine“, rekao je Nikola Kragulj, predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Gradiška.

„Naša je obaveza da budućim generacijama obezbijedimo mogućnost da se razvijaju na prostoru Turjaka, Gradiške i Republike Srpske, ali i da se uvijek sjećamo ovako važnih datuma iz naše prošlosti“, naglasio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Vijence su položili gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Žmirić, sekretar Skupštine grada Nemanja Panić, te predstavnici SUBNOR-a, Gradske i mjesne boračke organizacije i Savjeta mjesne zajednice Turjak.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!