Menu

Get Socialize

Učenici Tehničke škole ponovo odlični na Mtelovom takmičenju

24.02.2021 936 51 Nema komentara

Description

Kompanija “m:tel” je učenicima Tehničke škole Gradiška Kenanu Mahmutagiću i Sandiju Čolpi , autorima jedne od najboljih aplikacija za mobilne uređaje, dodjelila vrijedne nagrade. Njihova aplikacija je na nedavno održanom  državnom M-tel App takmičenju ušla u izbor pet najboljih na nivou BiH.

“Ona nagrada mi znači mnogo, jer se vidi da neko cijeni naš rad I trud. Mi smo nagrađeni jer smo kreirali aplikaciju “By Healthy” koja služi za promovisanje zdravlja za vrijeme pademije virusa korona” rekao je Kenan Mahmutagić, učenik.

Veliku podršku Kenanu I Sandiju daje profesor informatike Mladen Vidović, ali i drugari iz razreda i ostali nastavnici. Kažu da su veoma ponosni na uspjehu koji su postigli I ove godine.

I direktor Tehničke škole Vlado Tomoć ponosan je na talenat, rad i uspjeh ovih učenika.

“Ovo je veoma značajno za našu školu ali I podstrek za učenike da postižu bolje rezultate. Ja se nadam da ovakvi rezultati I u buduće neće izostati” kaže Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Osim ove Kenan Mahmutagić ranije je uradio sličnu aplikaciju za učenike, nekoliko igrica i drugih sadržaja. Već ima viziju za nove moderne igrice i aplikacije koje će kako kaže pomagati ljudima da rješe svoje razne probleme.

Uncategorized