Menu

Get Socialize

Učenici Tehničke škole učili o programiranju CNC mašina

25.05.2018 793 23 Nema komentara

Description

Učenicima Tehničke škole u Gradišci održano je predavanje o solidCAM softverima za programiranje CNC mašina. O ovoj oblasti učenicima je govorio Krešimir Bodrožić, vlasnik firme „Tikt manufaktura“ koja već duže vrijeme uspješno sarađuje sa gradiškom Tehničkom školom.

„Ovo predavanje je još jedan korak dalje u našoj saradnji. Pokazaću djeci neke nove tehnologije i solidCAM softvere“, istakao je Bodrožić.

Svoje znanje o CNC tehnologijama mlađim naraštajima prenio je i ovogodišnji maturant Tehničke škole Seldin Kapić. Njegovi radovi odnedavno krase novi kabinet za CNC tehnologije.

„Najviše radova uradio sam kod kuće gledajući na internetu snimke. Sam sam sebe učio dok nisam upisao Tehničku školu, onda su mi profesori prenijeli svoja znanja. Uz podršku direktora i uprave škole crteži su odštampani i plastificirani, te su sad trajni“, kazao je Kapić.

Tehnička škola nastoji da nagradi i podrži kvalitetne učenike, kao što je Seldin Kapić, ističe direktor ove obrazovne ustanove Vlado Tomić. Dodaje da će se u narednom periodu škola potruditi da, u saradnji sa privrednim sektorom, Seldinu obezbijedi zaposlenje u struci. Tomić podsjeća da Tehnička škola ima kvalitetnu saradnju sa mnogim preduzećima u kojima đaci tokom školovanja obavljaju praktičnu nastavu, a po završetku školovanja najbolji dobiju posao.

„Jedan od naših glavnih partnera je preduzeće „Tikt manufaktura“. Dosta naših učenika se zaposlilo kod njih. Ovo preduzeće će narednih dana donirati polovnu CNC mašinu našoj školi, koja će služiti za obuku tehničara CNC tehnologija“, naveo je Tomić.

Na CNC mašini obučavaće se i učenici sa smjera Obrađivač metala rezanjem. Inače, nastavni plan i program za ovo zanimanje odnedavno je modifikovan u Tehničkoj školi, kako bi učenici, osim na klasičnim alatnim mašinama, mogli raditi i na CNC mašinama koje su u današnje vrijeme sve više zastupljene, naglasili su u Tehničkoj školi.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!