Menu

Get Socialize

Učenici uspješno položili popravne ispite

23.08.2019 334 14 Nema komentara

Description

U gradiškoj Gimnaziji završen je drugi krug popravnih ispita za učenike koji su na kraju školske godine imali jednu ili dvije negativne ocjene. Prvi krug je organizovan u junu, za troje maturanata koji su uspješno položili.

„Time su ostvarili mogućnost da brane maturski ispit. Danas pišu pismeni a u ponedjeljak će imati odbranu maturskog rada i na taj način će završiti svoje srednjoškolsko školovanje. Što se tiče učenika prvog, drugog i trećeg razreda, njih 13 je upućeno na popravni ispit. Za njih je bila organizovana pripremna nastava,koja je počela 12. avgusta a završila 16. avgusta. Popravni ispit iz matematike je organizovan 19. avgusta i svi su uspješno položili. Juče su tim učenicima podijeljena svjedočanstva”, navela je Snežana Kočić, direktor Gimnazije Gradiška.

Nakon popravnih ispita u Gimnaziji se uveliko pripremaju za početak školske godine. U ponedjeljak i utorak, 26. i 27. avgusta, biće organizovan upis učenika u drugi, treći i četvrti razred, dok su u junu i julu upisana četiri prva razreda.

„Gimnazija će ukupno imati 300 učenika. Napominjem učenike koji dolaze od ponedjeljka na upis da su pojedine kategorije oslobođene u potpunosti ili djelimično participacije, te je potrebno da se dostavi i potrebna dokumentacija kao dokaz“, objasnila je Kočićeva.

U Tehničkoj školi Gradiška ove godine nije bilo učenika upućenih na popravne ispite. Mjesta u ovoj školi su popunjena u prvom upisnom roku. 144 učenika raspoređena su u četiri odjeljenja četvrtog stepena i dva kombinovana odjeljenja trećeg stepena. Ove školske godine uveden je i novi smjer – tehničar elektroenergetike.

„Najveći interes bio je za zanimanja tehničar CNC tehnologija i tehničar mehatronike. Ono na čemu trenutno radimo jeste stvaranje uslova da uvedemo novo zanimanje tehničar za CNC obradu drveta. Uspjeli smo da nabavimo potrebne dokumente, imamo saglasnost i podršku Šumarskog fakulteta iz Banjaluke, te firmi koje se bave tom vrstom proizvodnje. Dokumentacija je upućena Ministarstvu prosvjete RS i imamo obećanje da će nam biti odobreno novo zanimanje“, naveo je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Prvo polugodište nove školske godine počinje u ponedjeljak, 2. septembra, i trajaće sve do 27. decembra.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!