Menu

Get Socialize

Učenicima ukazano na opasnost od minsko-eksplozivnih sredstava

07.06.2019 587 24 Nema komentara

Description

Predavanje na temu “Postupanje u slučaju pronalaska odbačenog oružja i eksplozivnih materija” održali su pripadnici Policijske uprave Gradiška i Odsjeka civilne zaštite grada Gradiška  učenicima sedmog razreda Osnovne škole “Danilo Borković” iz Gradiške.

Cilj predavanja je da se mladi upozore na postojeću opasnost od minsko-eksplozivnih sredstava.

„Uprkos tome što je duži vremenski period prošao od borbenih dejstava minsko-eksplozivna sredstva su ostala na terenu, a neka od njih su aktivna i nakon toliko godina. Česte poplave doprinose povećanju opasnosti, jer ih voda pomijera. Takođe, neodgovorni građani se oružja riješavaju bacajući ih na različita mjesta, u prirodu“, izjavio je Goran Milanović, inspektor policije u PU Gradiška.

Posebna pažnja treba se skrenuti onima koji se kreću uz rijeku Savu.

“Ukoliko se naiđe na sumnjiv predmet, ne smije se dirati. Potrebno je odmah nazvati Operativno-komunikativni centar Civilne zaštite, na broj 121. Odmah ćemo izaći na teren kako bismo mjesto obilježili. Ukoliko je situacija bezbjedna, uklonićemo. Ukoliko nije, angažuje se Deminerski A tim iz Republičke uprave civilne zaštite kako bi se bezbjedno uklonilo”, objasnio je Slobodan Knežević, šef Odsjeka civilne zaštite grada Gradiška.

Centar za uklanjanje mina “BHMAC” trenutno vrši provjeru na sumnjivim terenima  na području Gradiške, što predstavlja početak projekta njihovog čišćenja, saopštio je Knežević.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!