Menu

Get Socialize

Udruženje amputiraca “UDAS” Gradiška ostaje bez prostorija

26.11.2018 545 16 Nema komentara

Description

Udruženje amputiraca “UDAS” iz Gradiške od sljedeće godine suočiće se sa još jedanim problemom. Zbog rekonstrukcije zgrade u kojoj se trenutno nalazi njihova kancelarija moraće da se isele.

“Mi smo tu već osam, devet godina u tim prostorijama koje su u vlasništvu Crkvene opštine Gradiška. To je stara zgrada koja je planirana da se renovira iduće godine i tom prilikom mi ćemo nažalost morati napustiti te prostorije. Za sad nemamo nikakvu alternativu” kaže Nada Jokić, sekretar Udruženja amputiraca „UDAS“ Gradiška.

„Ja se nadam da će nam opština izaći u susret za naše Udruženje, jer se bavimo radimo na području cijele opštine i šire. Članovi naši predstavlju Gradišku u naljepšem svijetlu bar što se tiče učešće na sportskim takmičenjima“ rekao je Saša Dejanović,predsjednik Udruženja amputiraca „UDAS“ Gradiška.

Nedostatak postorije samo je još jedan u nizu problema sa kojima se invalidi susreću. Najveći se odnose se na nezaposlenost i arhitektonske barijere, jer se osobe sa invaliditetom teško kreću na području grada.

„Pored barijera, tu su i predrasude kada je riječ o nezaposlenosti. Planirano je da naredne godine održimo sa privrednim savjetom jednu edukaciju privrednika vezano za zapošljavanje lica sa invaliditetom, da ih upoznamo koje to subvencije i beneficije ostvaruju ako zaposle lica sa invaliditetom“ kaže Nada Jokić, sekretar Udruženja amputiraca „UDAS“ Gradiška

Uduruženje amputiraca “UDAS”,  koje broji oko 80 članova, od ove godine proglašeno od javnog interesa za opštinu Gradiška.Za rad ovog Uduruženja iz budžeta opštine na godišnjem niovu izdvaja se oko 12 000 KM.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!