Menu

Get Socialize

Upriličen prijem za gradiške inovatore

26.12.2017 640 21 Nema komentara

Description

Ne nedavno održanom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju Republike Srpske članovi  Udruženja inovatora Gradiška osvojili su prvo mjesto. Tim povodom načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić upriličio je prijem za ovaj petočlani  pobjednički tim.Među njima je bio student Mašinskog fakulteta Dragan Bunjevac. „Ova inovacija na kojoj smo radili godinu dana, veoma jednostavna i može spriječiti mnoge smrtne slučajeva koji nastaju usljed strujnog udara u bojleru.Princip inovacije je takav da kada se pusti topla voda sistem to prepoznaje i gasi električnu mrežu u bojleru u istom trenutku, a nakon korištenja tople vode sistem vraća električnu mrežu u početno stanje”, rekao je Bunjevac.

Načelnik Adžić je rekao da opština Gradiška ima dobru saradnju sa ovim Udruženjem, ali i razumijevanja za njihove potrebe te da će nastojati da im pomognu u daljem radu. „Zadnjim uspjehom i prvom nagradom na takmičenju u Istočnom Sarajevu, gradiški inovatori su prepoznati u okvirima Republike Srpske, BiH i Srbije i predstavili su, ne samo sebe, nego i opštinu Gradiška. Za Udruženje inovatora u opštinskom budžetu za narednu godinu biće obezbijeđen grant od 5.000 KM.”, rekao je Adžić.

Gradiško Udruženje inovatora postoji od 2007 godine. Do sada su učestvovali na brojnim takmičenjima i njihove inovacije bile su više puta zapažene.

Kako bi im pomogla u daljem radu Opština je gradiškim inovatorima obezbijedila prostoriju gdje će se moći češće sastajati  i razvijati svoje ideje. Time je riješen jedan od osnovnih problema ovog Udruženja.

Društvo