Menu

Get Socialize

Uskoro rekonstrukcija vodotornja i vodoizvorišta

05.04.2018 724 21 Nema komentara

Description

Objavljen je tender za izbor izvođača radova na projektu rekonstrukcije vodoizvorišta i vodotornja u Žeravici, potvrđuju  u KP „Vodovod“ u Gradišci. Izbor izvođača očekuje se za dva mjeseca, nakon čega će se krenuti u realizaciju projekta. U preduzeću se nadaju da će radovi biti završeni do kraja godine.

„Projekat predviđa automatizaciju kompletnog sistema vodosnabdijevanja, te da vršimo monitoring i upravljanje sa jednom mjesta sa vodoizvorišta. Na taj način ćemo kvalitetno upravljati našim sistemom, detektovati na vrijeme sve anomalije, preventivno djelovati i učiniti sistem stabilnijim. Vrijednost projekta je oko 2 100 000 KM“, ističe Sandro Zeničanin, v.d. direktora KP „Vodovod“ Gradiška.

Pored ovog, u narednom periodu biće realizovan i projekat izgradnje glavnog prečistača otpadnih voda u Agro-indrustrijskoj zoni u Novoj Topoli, ističu u „Vodovodu“. Opština Gradiška u ovu svrhu obezbijedila je grant sredstva u iznosu od 550 000 KM.

„Na prečistač će biti priključeni svi objekti u Agro-industrijskoj zoni, a kasnije, kad bude izgrađena kanalizaciona mreža, priključiće se i domaćinstva u Novoj Topoli. Imamo u planu i izgradnju prečistača za gradsko područje“, naveo je Zeničanin.

Cilj svih planiranih radova je unaprijeđenje usluga gradiškog „Vodovoda“, naglašava vršilac dužnosti direktora ovog komunalnog preduzeća.

„Želja nam je da sve naše fizičke i komercijalne gubitke svedemo na najmanju moguću mjeru uvođenjem svih potrebnih standarda. Tako ćemo naše usluge podići na viši nivo i stvoriti pretpostavke za širenje vodovodne mreže na preostali dio opštine. Imamo velike planove“, poručuje Zeničanin.

Iz gradiškog „Vodovoda“ podsjećaju da cijena priključka na vodovodnu mrežu sada iznosi 702 KM, a na kanalizacionu mrežu 468 maraka. Porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi prve i druge kategorije oslobođeni su plaćanja priključaka. Oni koji su se ranije priključili imaju pravo na povrat novac, poručili su iz „Vodovoda“ u Gradišci.

Društvo