Menu

Get Socialize

Uskoro sanacija škole u Petrovom Selu

10.11.2017 1433 79 Nema komentara

Description

Osnovna škola „Petar Kočić“ u Novoj Topoli jedna je od 30 na području Republike Srpske koja je dobila donaciju iz budžeta predsjednika Milorada Dodika. Sredstva u iznosu od 20 000 KM planiraju iskoristiti za obnovu stolarije u područnoj osnovnoj školi u Petrovom Selu. „Prije nekih petnaest godina vršena je sanacija ove škole, sa dobijenim sredstvima planiramo zamijeniti kompletnu stolariju. Na taj način dobićemo poboljšanje energetske efikasnosti, smanjenje potrošnje energije, te će biti poboljšani uslovi rada“ rekao je Radivoj Popović, direktor OŠ „Pear Kočić“ u Novoj Topoli.

Pored zamjene stolarije prioritet na ovoj školi u narednom periodu biće sanacija mokrih čvorova.Svih tih nedostataka svjesni su učenici i nastavni kadar koji nastoje da to mnogo neutiče na kvalitet nastave.

Petrovo Selo je prvi put dobilo školu 1955. godine. U školi ima 20 đaka, a u ovoj školskoj godini upisana su četiri učenika u prvi razred što je značajno za opstanak škole, ali i samog sela.Najmanje učenika ima u područnom odjeljenju u Vakufu,svega pet. „Odobrena su nam i sredstva za sanaciju škole u Gornjim Karajzovcima gdje će se raditi zamjena stolarije i sanacija mokrih čvorova“ kaže Popović.

OŠ „Petar Kočić“ jedna je od najvećih na području Republike Srpske po broju učenika i ukupno sa centralnom i sedam područnih škola ima 950 đaka.

Društvo