Menu

Get Socialize

Uspješni članovi gradiškog kluba Aikido samoodbrane

09.05.2018 758 20 Nema komentara

Description

Članovi Aikido kluba samoodbrane Gradiška pokazali su svoje vještine na Otvorenom prvenstvu RS, održanom sredinom prošlog mjeseca u Banjaluci. Takmičenje je bilo namijenjeno mlađim kategorijama, a članovi gradiškog kluba izborili su se sa jakom konkurencijom i okitili se sa čak deset medalja.

Osvojili su pet zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Dva takmičara proglašena su za najbolje pojedince u kategoriji zelenih pojaseva.

„Osvojila sam prvo mjesto i zlatnu medalju. Proglašena sam za najbolju djevojčicu u kategoriji zlatni pojas. Puno sam uložila truda u ovaj sport“, kaže Maja Tomić, član kluba Aikido samoodbrane Gradiška.

„Ovo mi je već treća medalja. U mojoj grupi je bilo osam parova. Bilo je teško, ali sam imao dobrog partnera i uspio sam“, ističe Adnan Šabić, član kluba Aikido samoodbrane Gradiška.

Takmičenje se odvija u parovima. U klubu Aikido samoodbrane kažu da je za uspjeh jako bitan dobar odnos i uvježbanost sa partnerom.

Osnivač i trener kluba Miroljub Jovičić ponosan je na sve takmičare.

„Pokazali su veliki trud, rad i zalaganje. Napravili su odlične rezultate i imali su najmanje grešaka. Imamo u klubu nekoliko višestrukih šampiona RS, koji su dvije ili tri godine za redom osvajali zlatne medalje. Naš klub ima tu tradiciju da je među najuspješnijima“, naglasio je Jovičić.

Klub Aikido samoodbrane Gradiška osnovan je 2009. godine. Trenutno broji 45 članova, u različitim starosnim kategorijama. Ova borilačku vještina nije agresivna i primjenjuje se za zaštitu od protivnika. Prilagođena je djeci i odraslima.

„Imamo nekoliko programa: za najmlađe, za odrasle, samo za žene, programi za lica sa invaliditetom, obuke za lica koja se bave obezbijeđenjem, za policiju, itd“, naveo je Jovičić.

Članovi kluba Aikido samoodbrane treniraju utorkom i četvrtkom u večernjim časovima u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Vasa Čubrilović“ u Gradišci.

U emisiji Sportska razglednica donosimo vam priču o klubu Aikido samoodbrane Gradiška. O ovoj vještini, uspjesima kluba, i koristima Aikido samodbrane govore trener i članovi gradiškog kluba. Emisiju Sportska razglednica možete pogledati u ponedjeljak na programu Info+ kanala.

Novosti