Menu

Get Socialize

Uveliko traju pripreme za sezonu grijanja

30.08.2019 562 14 Nema komentara

Description

Pripreme za zimu i sezonu grijanja uveliko traju. U pojedinim dvorištima drva su već složena i čekaju prve hladne dane. U drugim još uvijek čekaju da se izvrši rezanje i cijepanje, koje će Gradiščane koštati 10 KM.

Slobodan Drinić jedan je od onih koji su se za zimsku sezonu počeli pripremati još u junu mjesecu.

„U prvoj turi uzeo sam šest kubnih metara bukve i graba, ali su cijene u odnosu na plate i penzije previsoke. Prije nekoliko dana, kupio sam i drugu turu i to deset metara hrasta i jasena“, ispričao je Drinić.

Cijena ogrevnog drveta, prve klase, iznosi 64 KM po kubnom metru, navode iz Šumskog gazdinstva Gradiška. Potpisani su i ugovori sa pojedinim udruženjima koja će ogrevno drvo moći da nabave po povlaštenim cijenama.

„I ove godine penzioneri imaju količinski najveći ugovor i drvo će otplaćivati na šest rata, po cijeni od 55 KM po kubnom metru. Ovogodišnji ugovor sklopljen je na količinu od 2 300 kubika“, rekao je Milan Sredojević, direktor Šumskog gazdinstva Gradiška.

Ova količina ogrevnog drveta bi trebalo da bude isporučena do kraja septembra, rekao je Sredojević i dodao da će sa Udruženjem penzionera naknadno biti potpisan ugovor za dodatnih 500 kubnih metara drva, koja bi trebalo da budu isporučena do kraja decembra.

Za predstojeću grejnu sezonu spremni su i u gradiškoj Toplani. Iz ovog preduzeća navode da pripreme traju tokom cijele godine.

„Stalno dopunjavamo lager i pripreme teku po planu. S obzirom na to da je ljetni period posvećen saniranju problema iz prethodne sezone, u Ulici Mis Irbi smo sanirali dio trase vrelovoda koji nam je predstavljao problem u protekloj grejnoj sezoni. Takođe, u toku je sanacija dijela vrelovoda u Ulici Kosovke djevojke. Radimo i na redovnom ljetnom remontu toplinskih stanica, te pripremi kotlovnica kako bismo već od 1. oktobra bili u pripravnosti“, objasnila je Nada Brajić, rukovodilac Službe za korisnike IEE Toplana Gradiška.

Gradiščani tople radijatore mogu očekivati od 15. oktobra, a i ranije ukoliko bude bilo potrebe.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!