Menu

Get Socialize

„Vaskršnji dani u Kočićevu“

06.04.2018 1224 15 Nema komentara

Description

Centralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ Gradiška i Mjesna zajednica Kočićevo, peti put, organizovali su niz aktivnosti povodom Vaskršnjih praznika kroz manifestaciju „Vaskršnji dani u Kočićevu 2018“. Ovogodišnja petodnevna manifestacija počela je bojenjem i kuvanjem 1800 vaskršnjih jaja. „Cilj nam je da očuvamo tradiciju i običaje, očekujemo oko 150 učesnika“ kaže Željka Despotović, predsjednik Savjeta MZ Kočićevo.

„Nama je drago da smo sve ovo organizovali i proširili naše aktivnosti ove godine na pet dana“ rekao je Davor Simišić, predsjednik CKUD-a „Lepa Radić“ Gradiška.

Vaskrs i sve običaje koje su vezane za ovaj praznik na prigodan način sa svojim porodicama obilježavaju članice aktiva Kočićevo, među kojima je Jela Radivojac.

Prvog dana ove manifestacije održane su i tradicionalne dječije igre u kojim su najmlađi najviše uživali.

Osim bojenja, kuvanja jaja i takmičenja  u dječijim igrama u okviru petodnevne vaskršnje manifestacije organizuju se i druge aktivnosti. „Biće pripremanje tradicionalnih jela, tucijada i izbor najtvrđeg jajeta, Vaskršnja smotra dječijeg folklora,izložba dječijih radova i Međunarodna smotra dječijeg folklora“ rekao je Davor Simišić, predsjednik CKUD-a „Lepa Radić“ Gradiška

Manifestaciju „Vaskršnji dani u Kočićevu“ podržali su ministarstvo prosvjete i kulture RS, Načelnik opština Gradiška, srpski član Predsjedništva BiH. Generalni sponzor je KP „Vodovod“ Gradiška.

Društvo