Menu

Get Socialize

Vatrogasci u borbi protiv pandemije

21.04.2020 953 29 Nema komentara

Description

Vatrogasci su, pored drugih službi, u ovom periodu, vrlo angažovani na provođenju mjera koje propisuju štabovi za vanredne situacije u lokalnim zajednicama, u novonastalim okolnostima vezano uz pojavu virusa korona. „Dajemo maksimalan doprinos u ovoj borbi“, ističe Goran Stojaković, predsjednik Vatrogasnog saveza RS i starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška.

„Strogo vodimo računa o socijalnom distanciranju, provodimo sve mjere lične i kolektivne higijene u vatrogasnim domovima, trudimo se da ne narušimo svoje zdravlje i istovremeno doprinesemo efikasnosti našeg djelovanja“, ističe Stojaković.

Kaže da među vatrogascima do sada nije bilo slučajeva pozitivnih na virus korona. „Vrlo odgovorno se odnosimo prema ovoj situaciji, ali s obzirom na izloženost ovom virusu, nismo pošteđeni takve mogućnosti“, dodaje Stojaković.

Vatrogasci uporedo obavljaju i redovne poslove iz svoje nadležnosti. Ističu da je u proteklih mjesec dana na području Gradiške povećan broj požara na otvorenom, usljed proljećnih radova na uređivanju i krčenju imanja.

I vatrogasci, ali i Policijska uprava Gradiška apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih zakonskih propisa prilikom paljenja, posebno na otvorenom, kako ne bi doveli u opasnost ljudske živote i materijalna dobra.

Uncategorized