Menu

Get Socialize

Veče baštine u Gradišci

23.10.2019 358 9 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška održano je veče posvećeno kulturnoj i prirodnoj baštini Republike Srpske u organizaciji Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa.Oni su se predstavili sa dva veoma značajna projekta na kojima su radili duži niz godina.Riječ je o izložbi o obnovi mosta Mehmed paše Sokolovića, te je publici prikazan film “Zaštićeno blago” koji obuhvata značajna zaštićena područja na teritoriji RS.

„Zastupili smo obe djelatnosti rada Zavoda. Most je izabran kao neka anlogoja. Cilj nam je bio da publici predstavimo rad Zavoda da uđe u narod sa svojom misijom i djelatnošću i da mi dobijemo povratnu reakciju od naše publike“ rekao je Dario Drinić iz Zavoda za zaštitu kulturno istorijskog i prirodnog naslijeđa Republike Srpske.

U sklopu večeri baštine održana je radionica za djecu. Sve ovo je kako kaže direktorica Zavoda Jasna Milešević uvod u jednu lijepu priču kojom žele da pokažu šta oni rade I da prvenstveno imaju zaštitarsku ulogu.

“Jako sam ponosna jer su sa nama naši najmlađi koji će naučiti šta je to vrijedno što imamo u našoj Republici Srpskoj. Drago mi je što je Kulturni centar prepoznao našu incijativu I bio nam partner u ovom projektu” dodala je Jasna Milešević, direktor Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske.

Iz Kulturnog centra Gradiška planiraju da izložbu I film prikažu učenicima osnovnih I srednjih škola.

Iz Zavoda se nadaju da je ovo početak jednog kulturnog karavana kojim će proći kroz sve veće gradove po Republici Srpskoj.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!