Menu

Get Socialize

Vesna Dedić posjetila gradišku Biblioteku

22.06.2018 445 17 Nema komentara

Description

Gost Narodne biblioteke u Gradišci bila je Vesna Dedić. Poznata književnica, novinarka i TV voditeljka Gradiščanima je predstavila svoju književnost. Dedićeva se prethodnih dana družila i sa čitaocima u Laktašima i Mrkonjić Gradu. Ističe da je srećna zbog činjenice da su njeni romani veoma čitani u Republici Srpskoj.

„Jako mi je drago kad upoznam moje čitateljke, čujem njihova mišljenja i njihove životne priče. Tad mi je jasnije za koga pišem, te šta i kako treba ubuduće da pišem“, ističe Dedićeva.

Vesna Dedić je dugogodišnji novinar. Od 2001. godine je autor i voditelj emisije „Balkanskom ulicom“. U svijet književnosti ušla je 2010. godine kada je izdala prvi roman „Zauvek u srcu“. Nakon njega, objavila je još osam romana. Tema ljubavi prisutna je u svim njenim djelima.

„Većina romana su melodrame, ali nisu to slatke ljubavne priče, već ja govorim o različitim ljudima iz različitih sredina. Oni imaju drugačije karaktere, poštenje, odgovornost, moralna načela. Tako da svi moji romani imaju psihološku, fenomenološku i novinarsku osnovu“, navela je književnica.

Sve romane Vesne Dedić imaju u Narodnoj biblioteci u Gradišci. Kažu da su djela veoma popularna među čitaocima, posebno ženama.

„Posebno mi je zadovoljstvo što je Vesna u našoj Biblioteci. Gostovanje smo upriličili povodom manifestacije „Gradiško ljeto“. Ovo je veliko dešavanje za našu ustanovu jer su romani Vesne Dedić mnogo čitani“, rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Književnica Vesna Dedić uskoro će izdati novi roman „Ne gledaj preko ramena“ koji bi trebao da bude objavljen 2. jula.

„Radnja romana smještena je u početak 20. vijeka u Beogradu. U djelu govorim o ženama koje su mnogo toga učinile u tom periodu, a danas su zaboravljene“, kazala je Dedićeva.

Svaka promocija književnosti Vesne Dedić upotpunjena je muzičkom pratnjom. Tako je bilo i u Gradišci. Gostovanju poznate književnice u Narodnoj biblioteci prisustvovali su brojni posjetioci.

Kultura