Menu

Get Socialize

Višestruko nagrađen film Sime Brdara

20.07.2018 1067 9 Nema komentara

Description

Na festivalu dokumentarnog filma “Zlatni vitez” u Sevastopolju, film “Krst od krvi” reditelja Sime Brdara, dobio je dvije nagrade. To su diplome festivalskog žirija “Zlatni vitez” i Ruske pravoslavne crkve za najbolji strani film.

Ovaj film, čije snimanje su pomogli srpska zajednica u Norveškoj i “Narvikcentar”, govori o tragičnoj sudbini braće Banjac iz sela Klekovci kod Kozarske Dubice, u logoru na sjeveru Norveške i krstu koji je Marjan ispisao krvlju brata Miloša.

Priča ovog filma je upečatljiva, teška i znak koji je priča ,krst od krvi, je jasan i prepoznatljiv kaže Brdar. Film je već dobio pet nagrada na uglednim festivalima, a projekcije u Bergenu, Oslu, Sidneju, Njujorku i drugim svjetskim metropolama svjedoče o visokim umjetničkim dometima i snažnim porukama koje je Simo Brdar prepoznao.

Simo Brdar je scenarista, režiser i književnik, koji se više od 25 godina bavi istraživanjem genocida i Holokausta. Počasni je član Izdavačkog savjeta Instituta Jasenovac u Njujorku od 2007. godine. Dobitnik je brojnih nagrada za filmove koji su prikazani na međunarodnim filmskim festivalima širom svijeta.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!