Menu

Get Socialize

Visoko rangiran još jedan infrastrukturni projekat iz Gradiške

03.07.2020 244 15 Nema komentara

Description

Gradska uprava Gradiške kandidovala je na međunarodni projekat Integrisanog i održivog lokalnog razvoja, koga finansiraju UNDP i Ambasada Švajcarske, zajedno sa resornim ministarstvima Vlade RS i Investiciono razvojnom bankom, infrastrukturni projekat, u cilju širenja vodovodne mreže na gradskom području. To je i bila jedna od tema razgovora Zorana Adžića, gradonačelnika Gradiške i Draška Vrhovca, v.d. direktora IRB-a RS, koji je boravio u radnoj posjeti Gradišci.

“Riječ je o projektu integrisanog vodovodnog sistema Gradiška Istok, koji podrazumijeva izgradnju primarne vodovodne mreže u dužini od 1534 metra, na potezu Krošnja-Jelšingrad 2. Tim sistemom  će biti obuhvaćeno oko 580 korisnika, a vrlo je značajno da tome gravitira oko 1 930 lica iz socijalno osjetljivih kategorija, prije svega boračke populacije”, ističe gradonačelnik Adžić i dodaje da će u taj  projekat IRB investirati 100 000 KM, a Grad Gradiška 80 000 KM. Kroz projekat će se ujedno obavljati i edukacija 10 volontera i 86 učenika osnovnih škola, u cilju promocije značaja pitke vode i njenog racionalnog trošenja.

„Projektni tim, na čelu sa IRB-om, je, nakon bodovanja, projekat iz Gradiške visoko rangirao“, naglašava Draško Vrhovac. „Do sada je Investiciono-razvojna banka RS na području Gradiške,, po raznim osnovama plasirala 148 miliona KM“, napominje Vrhovac. U martu je, dodaje, IRB na sve kreditne linije za privredu smanjila kamatnu stopu na 0,5 posto. Vrhovac se nada i Prvoj investicionoj konferenciji u decembru ove godine, koja će biti posvećena pravcima razvoja RS. Očekuje da će se na tom skupu doći do zaključaka u kom pravcu treba da se kreće domaća privreda, kako bi se shodno tome, mogla definisati i ekonomska politika RS.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!