Menu

Get Socialize

Vladan Cvjetković prvi na Regionalnom takmičenju iz informatike

04.03.2019 805 21 Nema komentara

Description

Pobjednik regionalnog takmičenja iz informatike, održanog u Tehničkoj školi Gradiška, učenik je trećeg razreda gradiške Gimnazije, Vladan Cvjetković.

„Zadaci su bili dosta teži u odnosu na prošlu godinu i konkurencija je bila jaka. Prošle godine sam bio prvak Republike, dva puta sam bio među četiri najbolja u BiH, te sam učestvovao na olimpijadama u Iranu i Japanu. Naravno, želja mi je da i ove godine odem na Olimpijadu“, rekao je Vladan.

Na takmičenju su učestvovala 22 srednjoškolca iz Gradiške, Prijedora, Prnjavora, Novog Grada i Srpca.

„Bilo je pet zadataka, neki su bili lakši, neki teži. Imali smo dva sata da ih uradimo“, rekao je Vasilije Makitan, učenik Tehničke škole Gradiška.

„Radili smo programiranje. U zavisnosti od plana i programa škole različiti su jezici. Na primjer, ja sam radio u paskalu. Sve u svemu, veoma lijepo organizovano takmičenje. Zadaci su bili zahtjevni, pa je bila potrebna dobra priprema“, ispričao je Marko Miljević, učenik CSŠ „Petar Kočić“ iz Srpca.

Profesor informatike i programiranja, Radovan Marjanović, koji je bio i član komisije, naveo je da su zadaci bili programerski, algoritamski: „Zadaci su kao i na svjetskim olimpijadama. Dakle, prvo imamo regionalno takmičenje, poslije kog najbolji učenici idu na republičko zatim na državno. Četiri najbolja iz BiH idu na Olimpijadu.“

Republičko takmičenje iz informatike će biti održano 30. marta, dok je državno planirano u maju mjesecu.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!