Menu

Get Socialize

Vrijedni osnovci uređuju školsko dvorište

13.04.2018 437 15 Nema komentara

Description

Učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci i ove godine su dali svoj doprinos u proljećnoj akciji ove škole. Školsko dvorište obogatili su sadnicama ukrasnih stabala, koje im je doniralo Šumsko gazdinstvo Gradiška.  Đaci su posadili crveni hrast, ginko bilobu, jorgovan, jasmin, lovor višnju, i druge biljke koje nisu tako česte na našem području.

Proljećna akcija je i prošle godine organizovana u ovoj školi. Tada su đaci zasadili autohtone sorte voća. Direktor škole Vladimir Stanišljević kaže da je cilj ove akcije da osnovci steknu korisna znanja i iskustva,  te da nauče brinuti o životnoj sredini.

„U ovom periodu nam dolaze i budući prvačići na testiranje, pa želimo da ih na lijep način dočekamo, tako što ćemo urediti školsko dvorište. Ujedno dajemo podršku lokalnoj zajednici jer je u toku „Proljećna akcija uređenja grada“. Planiramo kao škola učestvovati u izboru za „Najkutak“ opštine Gradiška“, rekao je Vladimir Stanišljević, direktor  OŠ „Vasa Čubrilović“.

Naredne sedmice u školi „Vasa Čubrilović“  biće realizovana još jedna proljećna akcija, i to „Jedan cvijet, jedno dijete“. Cvijeće koje poklone roditelji, đaci će u saradnji sa „Gradskom čistoćom“ posaditi u žardinjere u školskom dvorištu.

Društvo