Menu

Get Socialize

Za Njemačku spremno 19 pasa

06.11.2019 1987 10 Nema komentara

Description

Problem sa psima lutalicama u Gradišci nastoji se riješiti uz pomoć Gradske uprave, KP “Gradska čistoća” i Udruženja SOS “Šapice”. Zahvaljujući njihovoj dobroj desetogodišnjoj saradnji ovog puta će iz prihvatilišta za pse u Njemačku biti udomljeno 19 pasa.

„Ovi psi su veterinarski obrađeni, znači oni odlaze u azil za pse u Lamincima i oni imaju svoje udomitelje u Njemačkoj“ rekao je Saša Obradović, rukovodilac Higijeničarske službe Gradske čistoće Gradiška.

“Psi imaju karanten 21 dan, psi moraju biti zdravi I onda idu na put” kaže Nada Popadić, aktivista Udruženja SOS “Šapice”.

Preko Udruženja SOS “Šapice” ukupno se iz BiH izveze oko 600 pasa. Samo iz Gradiške u ovoj godini biće izvezeno oko 120 pasa.

“Mi možemo imati najviše 50 pasa u prihvatilištu. Situacija na terenu je sve manje. Apelovao bi na sve vlasnike da vode brigu o svojim psima” kaže Obradović.

Takođu su ovim putem apelovovalo na građane posebno u seoskom području da zbog smanjenja broja štenaca kastriraju svoje pse, te su napomenuli da se to vrši besplatno.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!